BMC 

Inzicht of verbetering van ondernemerschap, optimalisatie van interne werkprocessen en verbetering van uw verkoopstrategie gebeurt onder andere door het opzetten van een ondernemersplan, een financieringsplan, een marketingplan, een concurrentieanalyse of soms enkel een activiteitenplan.

Om een goede analyse van uw onderneming te kunnen maken hanteert GroenbroekAdvies vaak het Business Model CANVAS.

Waarom zou u Business Model CANVAS gebruiken?

 • Het biedt meer focus op zaken die cruciaal zijn om succesvoller te worden,
 • De markt vraagt om vernieuwing en verandering en u weet niet precies waar u moet beginnen of wat de consequenties zijn van de veranderingen. Canvas geeft u het overzicht,
 • U wilt vernieuwing zoals nieuwe verkoopkanalen aanboren, partnership onderzoeken, de bedrijfsvoering onder de loep nemen.

Groenbroek Advies werkt graag met dit Business Model. Het is een sterk visueel instrument, waarmee we heel praktisch aan de slag kunnen. In Canvas wordt gebruik gemaakt van de 9 bouwstenen van de bedrijfsvoering, die essentieel zijn om succesvol te zijn. Deze 9 onderdelen worden op een overzichtelijke en visueel aantrekkelijke manier in kaart gebracht.

De 9 bouwstenen van het Business model CANVAS zijn:

 1. Klantsegmenten,
 2. Waarde propositie,
 3. Klantrelaties,
 4. Kanalen,
 5. Inkomstenstructuur,
 6. Mens en middelen,
 7. Kernactiviteiten,
 8. Strategische partners,
 9. Kostenstructuur

Canvas

Het midden van het Canvas Model is het product. De linkerkant van het Model is de interne organisatie en de rechterkant is de klantenkant. Onderin de financiële resultaten.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u een vraag over een van onze diensten? Of heeft u een vraag of opmerking over ons bedrijf? U kunt vrijblijvend contact opnemen door te mailen naar info@groenbroekadvies.nl of door het contactformulier in te vullen.


Ga naar contact

GroenbroekAdvies

078 - 645 13 24
06 - 31 78 37 16
info@groenbroekadvies.nl

Waarom kiest u GroenbroekAdvies?

U kiest uiteraard voor GroenbroekAdvies, want

 • GroenbroekAdvies spreekt de taal van de ondernemers in de groene sector en is hierdoor uw ideale personeel en/of ondernemerscoach;
 • Wij adviseren niet alleen, maar helpen ook met de invoering van de gemaakte plannen;
 • GroenbroekAdvies heeft veel kennis van de Retail in Nederland en in Europa, waardoor u meer inzicht in uw belangrijkste doelgroepen kan krijgen;

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan een vrijblijvende afspraak