Boomkwekerij

Veel boomkwekers zijn er van overtuigd dat hun producten geschikt zijn voor diverse segmenten. Dit is ook zeker niet onmogelijk, maar het is verstandig om een product wel onderscheidend te laten zijn. Het bepalen van uw klantsegment is essentieel voor uw marketing. Het wordt daarom steeds belangrijker om duidelijk te maken wat uw toegevoegde waarde is. Waarin verschilt uw onderneming
of product van de andere?
Zorg voor onderscheidende producten en de markt vraagt om uw artikelen.

Bij een nieuwe financiering bij uw huidige bank of een andere bank, stellen deze financiers tegenwoordig veel meer eisen. Dit is vooral te wijten aan de onroerend goed crisis. Door deze crisis is de waarde van uw onroerend goed flink gedaald. Dit kan gevolgen hebben voor uw financiering. De bank is nu veel meer geïnteresseerd in ‘de ondernemer’. Hoe gaat u om met de huidige situatie? Hoe ziet u als ondernemer de toekomst en wat zijn uw plannen? Om te voldoen aan de eisen en veranderingen van de huidige markt is andere kennis nodig dan alleen het telen van planten.

GroenbroekAdvies ondersteunt u bij het maken van uw toekomstplannen.

GroenbroekAdvies is bekend met de knelpunten waarmee u in de exploitatie van uw onderneming wordt geconfronteerd. Jarenlange ervaring in het segment boomkwekerij (inkoper/eigenaar van een tuincentrum, productspecialist boomkwekerij bij Flora Holland en verkoopleider bij Javadoplant) maken GroenbroekAdvies een betrouwbare partner bij uw veranderingen. 

We kunnen u helpen bij:

  • Marketingplannen: In een marketingplan wordt duidelijk omschreven wat uw doelgroep(en) is en hoe u nu het beste kunt inspelen op de wensen van uw klanten. We bepalen samen met u wat de toegevoegde waarde is van uw product(en) en verbeteren, waar nodig, uw waardepropositie. Dit doen we om meer omzet te halen bij bestaande of nieuwe klanten.
  • Exportplan: GroenbroekAdvies helpt boomkwekerij ondernemers om inzicht te krijgen in landen in Europa die als doelland worden gezien. We maken inzichtelijk wie de potentiele klanten in het land zijn en hoe we hier succesvol kunnen worden. Vervolgens wordt samen een activiteitenplan gemaakt waarmee de besproken doelen kunnen worden gehaald. (Informeer naar de mogelijkheid tot een subsidievoucher voor een exportplan van € 2400.)
  • Kostprijsberekeningen: Met een nauwkeurige kostprijs+ berekening weet u tijdens prijsonderhandeling met uw klant precies wat de verkoopprijs moet zijn per product en welke marges er zijn. Een goede kostprijsberekening is immers de basis van elk productiebedrijf.
  • Bedrijfsprocessen analyse: GroenbroekAdvies bepaalt samen met u of er efficiënt wordt gewerkt, of er voldoende financieel inzicht in productie en bedrijf is, of de juiste offerte en orderverwerking plaatsvindt, enzovoort. Daarna kijken we of er mogelijkheden zijn tot kostenreductie of het behalen van extra omzet bij bestaande klanten.
  • Personeel en ondernemers coaching: Doordat wij de taal spreken van de bedrijven in de groene sector, kunnen wij u helpen met de juiste verandering in uw onderneming. We zullen hierbij eerst me de ondernemer de doelen stellen en vervolgens uw personeelsleden coachen, zodat ook zij op de hoogte zijn van de doelen en zich hier voor in kunnen zetten. Hierdoor zullen de bedrijfsprocessen veel beter lopen.

Deze boomkwekerij hebben we al geholpen

Boomkwekerij de Liesvelden heeft met ondersteuning van GroenbroekAdvies een marketingplan/exportplan gemaakt, waardoor het bedrijf goed weet in te spelen op de verwachte veranderingen in de markt. De ondernemers hebben nu een beter beeld van de markt en hun eigen bedrijf. Mede hierdoor heeft het bedrijf een financiering ontvangen voor het kopen van een nieuwe locatie.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u een vraag over een van onze diensten? Of heeft u een vraag of opmerking over ons bedrijf? U kunt vrijblijvend contact opnemen door te mailen naar info@groenbroekadvies.nl of door het contactformulier in te vullen.


Ga naar contact

GroenbroekAdvies

078 - 645 13 24
06 - 31 78 37 16
info@groenbroekadvies.nl

Waarom kiest u GroenbroekAdvies?

U kiest uiteraard voor GroenbroekAdvies, want

  • GroenbroekAdvies spreekt de taal van de ondernemers in de groene sector en is hierdoor uw ideale personeel en/of ondernemerscoach;
  • Wij adviseren niet alleen, maar helpen ook met de invoering van de gemaakte plannen;
  • GroenbroekAdvies heeft veel kennis van de Retail in Nederland en in Europa, waardoor u meer inzicht in uw belangrijkste doelgroepen kan krijgen;

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan een vrijblijvende afspraak