Tuinbouw

Onder tuinbouw in de groene sector verstaan we: fruitteelt, bloembollenteelt, kamerplanten en groente teelt, snijbloemen maar ook hoveniers branche.

overigeDe meeste producenten in de tuinbouw hebben weinig controle over de afzet van hun geteelde producten. De veilingen of handelaren verrichten deze afzet voor hun. Dit verloopt echter niet naar ieders tevredenheid, helemaal niet in deze veranderende markt waarin genoeg aanbod is en de markt er transparant door middel van aanbodsbanken. Het is belangrijk om uw product(en) af te stemmen op de wensen van uw klanten. Alleen op die manier ontstaat er vraag naar uw product en is dus je afzet verzekerd. Er worden dus andere kwaliteiten gevraagd van de producenten, dan alleen produceren. GroenbroekAdvies kan u hiermee helpen.

Door de behoeften van de markt inzichtelijk te maken, ontstaat er meer controle over de afzet van uw geteelde producten.

Door de huidige marktsituatie is het lastig om de omzet en
marge te handhaven in de groene sector. De kosten zijn ook al niet gedaald de laatste jaren. Hierdoor komt de financiering onder druk te staan. En bij een nieuwe financiering worden veel meer eisen gesteld. De bank is nu veel meer geïnteresseerd in
de ondernemer en hoe u op een duurzame manier omgaat met de huidige situatie. Om als teler meer inzicht te krijgen in uw huidige financiële situatie is andere kennis nodig dan het telen van fruit. Groenbroek Advies kan u hierbij ondersteunen.

GroenbroekAdvies is bekend met de knelpunten waarmee ondernemers in de groene sector worden geconfronteerd. GroenbroekAdvies beschikt over veel inzicht en ervaring opgedaan als ketenmanager bij PPO fruit en door werkzaamheden als productspecialist bij veiling FloraHolland en door 10 jaar ondernemerschap in de groene sector. Deze kennis is goed door te voeren in de fruitteeltsegment, bloembollenmarkt, hoveniersbedrijven en kamerplantenteelt.

We kunnen u helpen bij

  • Marketingplannen: Met behulp van een marketingplan brengen wij uw klantsegment in kaart. We laten zien hoe u op hun wensen kunt inspelen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar wat u meer biedt dan uw concurrent. Het grootste doel is echter het opzetten van een goed verkoopplan, zodat u meer invloed hebt op de afzet en omzet.
  • Exportplannen: GroenbroekAdvies helpt ondernemers in de groene sector (kamerplantenteelt, bloembollenteelt, groenteteelt en fruitteelt) om inzicht te krijgen in landen in Europa die als doelland worden gezien. We maken inzichtelijk wie de potentiële klanten in het land zijn en hoe we hier succesvol kunnen worden. Vervolgens wordt samen een activiteitenplan gemaakt waarmee de besproken doelen kunnen worden gehaald.
  • Kostprijsberekeningen: Na de berekening van de kostprijs, weet u exact uw kostprijs. U weet dan ook wat uw minimale prijs bij onderhandelingen is. Verkoop is belangrijk, maar verkopen onder de kostprijs is afbraak van uw bedrijf en dwingt u tot externe financiering.
  • Financieringsplannen: Als u na een strenge winter of strenge nachtvorst veel vorstschade hebt opgelopen, heeft u waarschijnlijk extra krediet of financiering nodig. De bank is minder bereid om te financieren op onroerend goed. U zult de bank moeten overtuigen van uw ondernemerschap. GroenbroekAdvies ondersteunt u hierbij en helpt u zo aan de duurzame toekomst van uw bedrijf.
  • Ondernemers coaching: Door de groei van uw bedrijf hebt u steeds meer te maken met andere zaken dan alleen produceren. Uw keuze zijn niet alleen meer gebaseerd op productie. GroenbroekAdvies helpt de ondernemer om zijn bedrijf in te richten, zodat het bedrijf door kan groeien. We doen dit per afdeling en per medewerker op een afdeling, maar beginnen bij de ondernemer zelf.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u een vraag over een van onze diensten? Of heeft u een vraag of opmerking over ons bedrijf? U kunt vrijblijvend contact opnemen door te mailen naar info@groenbroekadvies.nl of door het contactformulier in te vullen.


Ga naar contact

GroenbroekAdvies

078 - 645 13 24
06 - 31 78 37 16
info@groenbroekadvies.nl

Waarom kiest u GroenbroekAdvies?

U kiest uiteraard voor GroenbroekAdvies, want

  • GroenbroekAdvies spreekt de taal van de ondernemers in de groene sector en is hierdoor uw ideale personeel en/of ondernemerscoach;
  • Wij adviseren niet alleen, maar helpen ook met de invoering van de gemaakte plannen;
  • GroenbroekAdvies heeft veel kennis van de Retail in Nederland en in Europa, waardoor u meer inzicht in uw belangrijkste doelgroepen kan krijgen;

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan een vrijblijvende afspraak