Tuincentra

TuincentraIn de tuincentrumbranche staan de omzetten onder druk. De kleinere tuincentra verdwijnen en grotere worden groter. In de Retail is het belangrijk dat geboden wordt waar de klant naar op zoek is. En liefst ook nog eens op het juiste moment en in de juiste hoeveelheden.. Het onderdeel voorraadbeheer is hierbij een heel belangrijk onderwerp. Bij verkeerd beheer zijn uw klanten en uw financier ontevreden. Uw klanten vanwege het feit dat u iets niet op voorraad hebt en uw financier omdat u teveel voorraad heeft en hij deze moet financieren, terwijl de waarde snel minder wordt.

Het is belangrijk dat u aan de verschillende klanten laat zien dat ze belangrijk zijn en dat u als ondernemer begrijpt waar ze naar op zoek zijn.

Het beheren van de kosten in de tuincentrumondernemingen worden steeds belangrijker als de omzet niet stijgt, maar daalt. U als tuincentrumondernemer zult alle bedrijfsprocessen onder de loep moeten nemen als er druk op de exploitatie ontstaat.

Veel tuincentra zijn van oudsher gefinancierd op basis van onroerend goed, maar dit is door de crisis geen basis meer voor financiering. Ook van uw tuincentrum verwacht de financier waarschijnlijk een toekomstplan waarin u uitlegt hoe u de komende jaren rendabel uw tuincentrum exploiteert.

Door een goede concurrentieanalyse of ICT-verbetering kan de omzet en/of marge worden verhoogd.

Door jarenlange ervaring en kennis weet GroenbroekAdvies exact wat de knelpunten zijn bij de exploitatie van een tuincentrum, zoals: voorraadbeheer, bedrijfsprocessen, personeelsplanning en ICT. Groenbroek Advies kan als adviseur en ondernemerscoach ingezet worden om samen met u duurzaam uw rendement te verhogen.

We kunnen u helpen bij:

  • Marketingplannen: In dit plan omschreven we duidelijk wat uw klantsegment is en hoe u het beste kunt inspelen op de wensen van deze klanten. Samen met u bepalen we wat het onderscheidend vermogen is van uw onderneming en verbeteren we waar nodig uw toegevoegde waarde. Wij zorgen voor meer mensen over de vloer en de juiste manier om hiermee om te gaan. Ook maken we een duidelijke analyse van uw assortiment en uw voorraadpositie.
  • Management en aansturing: Hoe is de aansturing in uw bedrijf geregeld? Wie is verantwoordelijk voor de diverse afdelingen en op welke manier worden medewerkers aangestuurd en gecoacht. Dit is belangrijk om inzicht in te hebben, want het laat zien of uw medewerkers zorgen voor een rendabel bedrijf en voor de juist uitstraling en service niveau. Zijn de posities in het bedrijf voor iedereen duidelijk en neemt iedereen de verantwoording voor zijn of haar positie? Vervolgens bepalen we samen hoe de aansturing in uw bedrijf te optimaliseren. 
  • Kosten/baten analyse: In deze analyse maken wij voor u een overzicht maken van de kosten en opbrengsten. Wij laten u zien wat deze doen met uw brutowinstmarge en de gevolgen van de voorraadbeheer zoals u deze voert in uw onderneming. Ook begeleiden wij u in de verhoging van uw baten en verlaging van uw kosten, zodat uw bedrijf rendeert. Hierbij is een analyse van uw bedrijfsprocessen en voorraad positie een belangrijk onderdeel. Dit zorgt er namelijk voor of de rekening-courant onder druk komt in de winter of niet.
  • Personeel en ondernemers coaching: Doordat wij de taal spreken van de bedrijven in de groene sector, kunnen wij u helpen met de juiste verandering in uw onderneming. We zullen hierbij eerst me de ondernemer de doelen stellen en vervolgens uw personeelsleden coachen, zodat ook zij op de hoogte zijn van de doelen en zich hier voor in kunnen zetten. Hierdoor zullen de bedrijfsprocessen veel beter lopen.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u een vraag over een van onze diensten? Of heeft u een vraag of opmerking over ons bedrijf? U kunt vrijblijvend contact opnemen door te mailen naar info@groenbroekadvies.nl of door het contactformulier in te vullen.


Ga naar contact

GroenbroekAdvies

078 - 645 13 24
06 - 31 78 37 16
info@groenbroekadvies.nl

Waarom kiest u GroenbroekAdvies?

U kiest uiteraard voor GroenbroekAdvies, want

  • GroenbroekAdvies spreekt de taal van de ondernemers in de groene sector en is hierdoor uw ideale personeel en/of ondernemerscoach;
  • Wij adviseren niet alleen, maar helpen ook met de invoering van de gemaakte plannen;
  • GroenbroekAdvies heeft veel kennis van de Retail in Nederland en in Europa, waardoor u meer inzicht in uw belangrijkste doelgroepen kan krijgen;

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan een vrijblijvende afspraak